Nahoituspurusta se alkoi

Kuivikevalmistaja Epira Oy:n taival alkoi Honkatuotteen nimissä vannesahanpurun pussituksella
vuonna 1986. Arvo Saarelainen halusi eläkkeelle jäätyään jalostaa Hongan sivutuotteista uusia tuotteita. Ensimmäinen oli 100 litran säkkeihin pussitettu nahkontapuru. Edustaja Kaj Hellstrand oli merkittävä päänavaaja silloisille nahoituspurumarkkinoille.

Nahoituspurulla on kova kysyntä. Sahat käyttävät nykyään entistä kapeampia teriä, jolloin vannesahan puru on ohutta ja pölyää, eikä se sovellu enää nahoituskäyttöön. Purun kuivaaminen taas nostaa pihkan pintaan, eikä puru enää ime rasvaa. Imeytyspuru Imuxilla on monta käyttöä. Sitä käytetään taimitarhoilla siementen peittopuruna ja korjaamoilla rasvojen ja öljyjen imeytykseen. Sitä menee mm. IKH-ketjun kautta.

Epira viettää juhlavuottaan työn merkeissä. Turkistarhaajia tavataan Turkistarhapäivillä. Asiakaspalaute on tervetullutta. Epira erottuu muista kutterin valmistajista monipuolisuudellaan. Tuotekehitystä tehdään jatkuvasti ja Lehtomäellä on uusia ideoita takataskussaan. Esimerkiksi Ruti Rex-kopinpehmike ulkokoirille ja turvekutteri Ruti Mix ovat Epiran kehittämiä tuotteita. Yhteistyökumppaneina on ollut mm. VTT. Eläinten hyvinvointi on tärkeä asia niin tarhureille kuin Epirallekin. Lehtomäki toivoo turkistarhoille menestystä ja muistuttaa, että vientituotteina turkiksilla on suuri merkitys Suomen kansantaloudelle.

Asiakkaat ovat tervetulleita tutustumaan Epiran tuotantoon. Kahvit tarjotaan, Pirjo Ruuska lupaa. Tieto hyvistä tuotteista on mennyt tarhoille ja asiakkaat ovat olleet uskollisia Epiralle. Jälleenmyyjät ja
Turkistalous-lehti ovat hyviä välineitä tiedon välittämisessä.